Koala není medvěd

Koalové se vyskytují v pobřežních oblastech východní a jižní Austrálie. Řadíme je mezi vačnatce. . Jsou to malá, zavalitá zvířátka. Mají delší uši a končetiny. Jejich hmotnost se pohybuje kolem 12 kg. Při šplhání po stromech jim pomáhají velké drápky. Mají ostrý pár řezáků, kterými uštipují listy ze stromu. Životní cyklus – samice dosahují dospělosti mezi druhým a třetím rokem […]

Koala není medvěd

Koalové se vyskytují v pobřežních oblastech východní a jižní Austrálie. Řadíme je mezi vačnatce. . Jsou to malá, zavalitá zvířátka. Mají delší uši a končetiny. Jejich hmotnost se pohybuje kolem 12 kg. Při šplhání po stromech jim pomáhají velké drápky. Mají ostrý pár řezáků, kterými uštipují listy ze stromu. Životní cyklus – samice dosahují dospělosti mezi druhým a třetím rokem […]